Monday, April 16, 2012

dia dah semakin pandai berdikari

finally..
punya sedikit masa utk mencoret disini.
sejak bangun pagi tadi,mandi dan siapkan diri.
bangunkan lilThanel dari lena dia,
terus pergi bilik air,utk berus gigi..
sejak seminggu ni cara berusan dia semakin baik.
dah takmau mommy tolong..
mesti kena marah punya..
adeh eh..anak.mommy nak tolong sbb tak puas hati tahap 'keberkesanan'nya
tahu je lah..bebudak kan,mana la tahu nak bersih ke tak bersih.
tapi..tetap juga tak mahu.
alahai..cutenya.

tertidur kepenatan selepas bermain dgn cousin dia.Alexis.
cute ehh??

apa-apa pun dia dah semakin pandai berdikari.
sebab suka sgt pergi sekolah,bangun pagi tak jadi masalah.
siap tanya kan semua benda dah bangun ke tak.
contohnya..
mommy,car sudah bangun ke?
*jenguk keluar tingkap..
kwn sudah bangun ke?
*merujuk pada classmate dia..

yg ni paling lucu,entah dari mana dia dpt idea ni..

'mommy,cloud sudah bangun..!! * 
jenguk keluar tingkap utk lihat cuaca sememangnya dah terang pun..


dan saya jawab semua dah bangun,
terus dgn sendiri nya pergi ke bilik air.
semoga semangat nak pergi sekolah ni berkekalan .
sbb terlampau excited  hari sabtu dia pun nak pergi juga.
kita nak bangun lambat sikit,pun no chance lah.!
seawal jam 7 am dah kacau kita.
alahai sayang.mommy nak bermalas-malasan pun takde peluang..

ps:hari ni sgt bizi,sakit belakang saya drive,hantar dan ambil org.adoi..dan sedikit lega sbb new roadtax sudah ada,insurans pun sudah setel.


4 comments:

anisalya said...

okay la darling. ryan suka school. kalau alya ada masa suka. ada masa tak. selalunya tak la. hahaha...

transformed housewife said...

dah 4 thn kan. dah semakin bijakla.

Izan Ishak said...

hehe.. comelnya dia dah makin pandai skrg ni. samalah cam si kembar. kalau weekend bukan main awal lagi bangun macam nak pegi skolah juga, ummi pun terpaksalah bangun juga...

mommyYen said...

anis:huhu kan laling..lega hati saya,tak perlu dipaksa g bilik air

kakNur:makin bijak bercakap juga dia ni kak,kdg2 tak terlayan

izan:kan mommy,nak extra tidur pun no chance..ahaha