Tuesday, June 28, 2011

photo:pertama kali memakai baju Org Ulu (Kayan/kenyah) tradisional kostum

here we go,
gambar semasa Hari Perasmian kolej i yg berlangsung semalam.i dan 8 org lagi student terlibat dalam Ushering.dan kami dikehendaki memakai baju tradisional masyarakat di Sarawak,dan i juga telah memilih utk mengayakan baju tradisional Orang Ulu (Kayan/kenyah),oleh kerana tak da baju tu maka i pun cari dan sewa kat seorang yg dikenali oleh member yg terlibat dlm tarian.memang murah dan berbaloi.sepasang baju beserta assesori lengkap cuma rm30 saja.

tetamu kehormat kita hari tu ialah Chancellor of MUCH Raja Dato Seri Azureen sultan Azlan Shah,Vice-Chancellor,(tak ingat nama beliau),MEGB chief exsekutive Officer Datuk Edmund Santara,Minister of Higher Education,Dato Sri mohd Khaled Nordin,dan MEGB public affair dept Datuk Rashid,Ketua Pegawai Eksekutif dan General manager dari cawangan kampus yg lain pun ada datang sama meraikan..

so sori gambar ni tak berususn mengikut urutan yg sepatutnya..dan layan ka je la k..


ni la Ketua Pegawai Eksekutif Kuching Metro Kampus,Mr Shanker..
superbiziman of the day


yg tgh tu Lecturer i masa sem 1..i suka dgn baju Cheongsam dia..so nice!


Dato Sri Khaled Nordin sedang berucap


dari kiri-Datuk Rashid,Datuk Edmund Santara,Dato Sri Khaled Nordin,YTM Raja Azureen,Vice-Chancellor,dan Datuk Alicia Nadine.(if im not mistaken laa..)
bergegar lutut ku serve YTM ni..


tarian rampaian-puteri Santubong.




4 of us..yeah..cuba teka,mana satu i?




kwn ku-dgn baju Kedazan nya,originally she's from Kapit,Swk.sooo beautiful,and tall kan..?


dlm Physio lab,kena 'tangkap' dgn Lect dari Myanmar ni..diajak bergambar sama.semata-mata cari cermin.


me n Lidwina,Bidayuh girl.Lid u are so cute..!-masih dlm physio lab,Dato sedang berucap so kita melelat cari cermin dan rilekkan kaki yg kepenatan sekejap


this two girls both mix Chinese..(except me)ahaha,Elly wong wearing Iban costume and Slarence Lee siew Fong wearing Bidayuh also..gorgeous!


tadaaa...this is ME!


me n Steph wit the dancer team,u guys hit the floor!


posing dulu sementara tunggu para tetamu tiba..sempat koo..

p/s:pertama kali menyarung baju Org Ulu ni,bangga tau.bukan selalu peluang mcm ni..baju yg sgt cantik.keseluruhan nya i berpuas hati. :),cuma terkilan sebab kami ber-9 tak sempat nak take pic beramai-ramai,masing2 bizi dan bertugas tak sama station.tu yg ada tercicir dlm gambar.dengan Lecturer dan ketua Usherer pun tak sempat,sbb dioarang masih bz layan VIP dan YTM bila lunch time tu.kekawan makan cepat-cepat dan balik terus sbb dah keletihan,hanya i dan seorang lagi kwn yg stay utk join karnival sebelah petang.

7 comments:

ieda said...

waaa cute lah yen berpakaian mcm tuu , kalau akak berpeluang sure akak nak jugak :)

haaa raja azureen tuu lawa kan .. admire dia tau :)

shiela latif said...

semua wanita yang diatas tu look so lovely lah mommy, especially youlah...siyes!...i love your outfit and the others...menarik untuk di pakai...wanita malaysia timur memang menawan2 lah mommy :)

mommyYen said...

ieda:tq kak..mommyYen bah tu,bkn yen hehe..

admire Raja Azureen ye kak,tp dia memang lawa la,1st time face to face dgn princess mcm dia ni,make-up dia hari tu simple je..mcm tak bermake-up..

mommyYen said...

shiela:tq ibu atas pujian tu..
outfit tu baju suku kaum kenyah,i memang teringin nak pakai.start dari 1st meeting,bila Lect tanya nak baju kostume apa,terus i teringat baju Org ulu..cantik dan tertarik kan.kalau kena lighting,dia striking..

Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey said...

meriah nmpak majlis perasmian tuh.. :)

win@momyShaneQeisha said...

bndar mai mommyYen posing deh.itu dia.hehe.nya, kan dah bc org berkenan dgn costume nya.
*time ba maktab suah mai ngena costume nya, paduhal nn 1st time.

Yun Ann said...

hye mommyYen...
boleh x sye tau dengan siapa mommyYen sewa baju2 ni..
sebab sye pon nk sewa bju ni...
urgent...
we want to use it this june...
so i hope u can reply this...
thank you for your reply...